Élelmiszeripar
Élelmiszeripar
Az élelmiszerek a legfontosabb, naponta fogyasztott és felhasznált termékek. Az élelmiszereknek számos fajtája létezik és számuk folyamatosan nő.
A sokszínű, a fogyasztói igényeket kielégítő kínálat biztosítása az élelmiszer-előállítók feladata. A fejlődés folyamatos, de meg kell őrizniük a hagyományos élelmiszerekkel kapcsolatos tudást is. Magyarország híres az élelmiszeriparáról és hagyományos élelmiszereiről. Gondoljunk híres borainkra, a téliszalámira, édességeinkre stb. Nem is hinnénk, hogy mennyi munka és szaktudás szükséges a mindennapi élelmiszereink biztonságos és jó minőségű előállításához.
Az élelmiszeripartól elvárjuk, hogy olyan élelmiszereket állítson elő, amelyek biztonságosak, biztosítják az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozáshoz szükséges összetevőket és finomak. Az élelmiszerekkel szembeni elvárások folyamatosan változnak és emelkednek. A fogyasztók egyre növekvő és változó igényeinek megfelelő élelmiszereket csak jól képzett szakemberek tudják biztosítani.