
Ajánljuk Neked, ha műszaki irányultságod van, szeretsz gépekkel foglalkozni és kíváncsi vagy az élelmiszerek előállítására is.
Élelmiszeripar ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.
Önállóan vagy mérnöki irányítással élelmiszeripari üzemekben részt vesz a gyártási folyamat előkészítésében élelmiszeripari gépek és berendezések üzembehelyezési, üzemeltetési és karbantartási munkáiban. Automatikus vezérlésű, mechanikus, pneumatikus vagy hidraulikus működtetésű, élelmiszeripari gépeket kezel és részt vesz a gépsor karbantartásában.
KOMPETENCIAELVÁRÁS
Megbízhatóság, kezdeményezőképesség, kézügyesség, pontosság, együttműködés.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
- felismeri a jellemző élelmiszeripari műveleteket és azok gépeit;
- üzembe helyezi élelmiszeripari üzemek gépsorait, üzemelteti, karbantartja, javítja azokat;
- ellenőrzi a gépegységek működését;
- felméri a javításhoz szükséges alkatrészeket, anyagokat;
- szét- és összeszereli a gépet, berendezést;
- felismeri az élelmiszeriparban alkalmazott vezérlési és szabályozási körök működését;
- elkészít egyszerű alkatrészt kézi és gépi alapeljárásokkal, hegesztéssel;
- használja a gépészeti szabványokat;
- részt vesz a személyi és az üzemi technológiai higiénia ellenőrzésében;
- pneumatikai és hidraulikai berendezéseket kezel és üzemszerűen működtet.
Ajánlott azoknak a fiataloknak, akik műszaki érdeklődésűek, szeretnek gépekkel foglalkozni és kíváncsiak az élelmiszerek előállítására is.
KÉPZÉS