Erjedés- és üdítőital-ipari termékkészítő

Ajánljuk Neked, ha érdeklődsz az üdítőitalok gyártása, az alkohol tartalmú italok készítése, az erjedéskor lejátszódó „titkos” folyamatok és azok irányítása iránt.

Élelmiszeripar ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

Ezzel a szakmával rendelkező szakember az összetett ismereteinek köszönhetően keresett munkaerővé válhat. Ide tartozik az üdítőital gyártás, a sörgyártás, a pálinka- gyártás és a szikvízgyártás is. Az erjedésipar elsőre ismeretlennek tűnhet, de termékeit napi szinten fogyaszthatjuk. Erjedésen alapul a szesz, az ecet és az élesztő gyártása is. Emellett a szeszes italokat is az erjedésipari szakemberek készítik.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Megbízhatóság, állóképesség, színlátás, ízérzékelés, csapatmunka.

A  SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • élelmiszerbiztonsági és üzembiztonsági feladatokat lát  el;
  • vállalkozást indít, működtet, termékeket értékesít;
  • alkalmazza a jövedéki termékekre vonatkozó törvény szabályait;
  • alapanyag átvételt, minősítést és előkészítést végez;
  • szikvizet, üdítőitalt, ásványvizet gyárt;
  • malátát és sört gyárt;
  • gyümölcspálinkát és szeszt gyárt;
  • szeszesitalt gyárt;
  • keményítőt és keményítő hidrolizátumot gyárt;
  • sütőélesztőt gyárt;
  • ecetet gyárt.

Ajánlott azoknak a fiataloknak, akik érdeklődnek az üdítőitalok gyártása, az alkohol tartalmú italok készítése, az erjedéskor lejátszódó „titkos” folyamatok és azok irányítása iránt.

 

KÉPZÉS

BUDAPEST - Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

VILLÁNY - Déli Agrárszakképzési Centrum Teleki Zsigmond Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium