
Ajánljuk Neked, ha műszaki érdeklődésű vagy és szeretsz gépekkel foglalkozni és kíváncsi vagy az élelmiszerek előállítására.
Élelmiszeripar ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.
Az élelmiszeripar ma már elképzelhetetlen modern, korszerű gépek, gépsorok nélkül. A gépek váltják ki vagy könnyítik meg az élelmiszerek előállításánál a nehéz, fizikai munkát. A jól beállított, megfelelően karbantartott gépek vagy gépsorok gyorsítják a termékek gyártását, csökkentik az emberi hibákat.
A gépek megfelelő beállítása és gondos karbantartása elengedhetetlen a megbízható működésükhöz. Az élelmiszeripari gépkezelő nem csak a gépek beállításához és karban- tartásához ért, de tanulmányai során megismeri az élelmiszeripari szakágazatokat, technológiákat. Ezáltal tudásával az élelmiszeripar összes szakágazatában keresett és megbecsült szakemberré válhat.
KOMPETENCIAELVÁRÁS
Megbízhatóság, kézügyesség, kommunikációs képesség, együttműködés, megismerés, logikus gondolkodás.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
- felismeri a jellemző élelmiszeripari műveleteket és azok gépeit;
- ellenőrzi a gépegységek működését;
- elvégzi a gépek és berendezések alapvető karbantartási feladatait;
- együttműködik a gépek vagy berendezések szakszervizeivel;
- felméri a javításhoz szükséges alkatrészeket, anyagokat;
- szét- és összeszereli a gépet, berendezést;
- felismeri az élelmiszeriparban alkalmazott vezérlési és szabályozási körök működését;
- használja a gépészeti szabványokat;
- pneumatikai és hidraulikai berendezéseket kezel és üzemszerűen működtet.
Ajánlott minden fiatal számára, aki műszaki érdeklődésű, szeret gépekkel foglalkozni és kíváncsi az élelmiszerek előállítására.
KÉPZÉS