Élelmiszeripari gépkezelő

Ajánljuk Neked, ha műszaki érdeklődésű vagy és szeretsz gépekkel foglalkozni és kíváncsi vagy az élelmiszerek előállítására.

Élelmiszeripar ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

Az élelmiszeripar ma már elképzelhetetlen modern, korszerű gépek, gépsorok nélkül. A gépek váltják ki vagy könnyítik meg az élelmiszerek előállításánál a nehéz, fizikai munkát. A jól beállított, megfelelően karbantartott gépek vagy gépsorok gyorsítják a termékek gyártását, csökkentik az emberi hibákat.

A gépek megfelelő beállítása és gondos karbantartása elengedhetetlen a megbízható működésükhöz. Az élelmiszeripari gépkezelő nem csak a gépek beállításához és karban- tartásához ért, de tanulmányai során megismeri az élelmiszeripari szakágazatokat, technológiákat. Ezáltal tudásával az élelmiszeripar összes szakágazatában keresett és megbecsült szakemberré válhat.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Megbízhatóság, kézügyesség, kommunikációs képesség, együttműködés, megismerés, logikus gondolkodás.

A  SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • felismeri a jellemző élelmiszeripari műveleteket és azok gépeit;
  • ellenőrzi a gépegységek működését;
  • elvégzi a gépek és berendezések alapvető karbantartási feladatait;
  • együttműködik a gépek vagy berendezések szakszervizeivel;
  • felméri a javításhoz szükséges alkatrészeket, anyagokat;
  • szét- és összeszereli a gépet, berendezést;
  • felismeri az élelmiszeriparban alkalmazott vezérlési és szabályozási körök működését;
  • használja a gépészeti szabványokat;
  • pneumatikai és hidraulikai berendezéseket kezel és üzemszerűen működtet.

Ajánlott minden fiatal számára, aki műszaki érdeklődésű, szeret gépekkel foglalkozni és kíváncsi az élelmiszerek előállítására.

 

KÉPZÉS

NAGYKŐRÖS - Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

NYÍREGYHÁZA - Északi Agrárszakképzési Centrum Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola