Kistermelői élelmiszer-előállító

Ajánljuk Neked, ha saját kisgazdaságodban szeretnél olyan termékekkel foglalkozni, amikre büszke lehetsz, és minőségükkel elismerést szerezhetsz tudásodnak.

Élelmiszeripar ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

A kistermelői élelmiszer-előállító egy összetett szakma. Egyesül benne több élelmiszeripari szakma. A kistermelő munkája során nem nagyipari módszerekkel készíti az élelmiszereket, hanem kis mennyiségben, az általa megtermelt nyersanyagokra építve. Tevékenysége során kiemelt figyelmet kell fordítania a kistermelőkre vonatkozó jogszabályok és az élelmiszerek előállítására vonatkozó élelmiszerbiztonsági előírások betartására.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Kezdeményezőképesség, elköteleződés, kézügyesség, ízérzékelés, felelősségérzet, kapcsolatépítés.

A  SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • közvetlenül ellátja a fogyasztót kis mennyiségű, általa megtermelt alaptermékkel vagy az általa betakarított, összegyűjtött, vadon termő alaptermékkel vagy az azokból előállított késztermékekkel;
  • kistermelői zöldség- és gyümölcsfeldolgozást, kistermelői húsfeldolgozást, kistermelői sütőipari termékek előállítását, kistermelői cukrász- és édesipari termékek előállítását, kistermelői erjedésipari termékek előállítását, kistermelői tejtermékek előállítását végez az élelmiszerbiztonság és a higiéniai előírások figyelembevételével;
  • szerződéseket, megállapodásokat, számlákat, egyéb okmányokat tölt ki;
  • árubeszerzést végez;
  • nyilvántartja a készleteket, bevételeket és kiadásokat.

Ajánlott azoknak a fiataloknak, akik a saját kisgazdaságukban szeretnének olyan termékekkel foglalkozni, amikre büszkék lehetnek, és minőségükkel elismerést szerezhetnek tudásuknak.

 

KÉPZÉS

BAKTALÓRÁNTHÁZA - Északi Agrárszakképzési Centrum Vay Ádám Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium

BERETTYÓÚJFALU - Északi Agrárszakképzési Centrum Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Brózik Dezső Szakképző Iskola

BUDAPEST - Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

GYOMAENDRŐD - Alföldi Agrárszakképzési Centrum Bethlen Gábor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

KENDERES - Alföldi Agrárszakképzési Centrum Kenderesi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

LENGYEL - Déli Agrárszakképzési Centrum Apponyi Sándor Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

ÖRKÉNY - Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum Pálóczi Horváth István Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

PÁPA - Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

SZÉCSÉNY - Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum Lipthay Béla Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

SZÉKESFEHÉRVÁR - Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola

TOKAJ - Északi Agrárszakképzési Centrum Tokaji Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

VÉP - Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Vépi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium