Élelmiszeripar

Az élelmiszerek a legfontosabb, naponta fogyasztott és felhasznált termékek. Az élelmiszereknek számos fajtája létezik és számuk folyamatosan nő.

A sokszínű, a fogyasztói igényeket kielégítő kínálat biztosítása az élelmiszer-előállítók feladata. A fejlődés folyamatos, de meg kell őrizniük a hagyományos élelmiszerekkel kapcsolatos tudást is. Magyarország híres az élelmiszeriparáról és hagyományos élelmiszereiről. Gondoljunk híres borainkra, a téliszalámira, édességeinkre stb. Nem is hinnénk, hogy mennyi munka és szaktudás szükséges a mindennapi élelmiszereink biztonságos és jó minőségű előállításához.

Az élelmiszeripartól elvárjuk, hogy olyan élelmiszereket állítson elő, amelyek biztonságosak, biztosítják az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozáshoz szükséges összetevőket és finomak. Az élelmiszerekkel szembeni elvárások folyamatosan változnak és emelkednek. A fogyasztók egyre növekvő és változó igényeinek megfelelő élelmiszereket csak jól képzett szakemberek tudják biztosítani.

VÁLASZTHATÓ KÉPZÉSEK 5 ÉVES TECHNIKUMI KÉPZÉSBEN:

Bor- és pezsgőgyártó technikus, Erjedés- és üdítőital-ipari technikus, Élelmiszer-ellenőrzési technikus, Élelmiszeripari gépésztechnikus, Húsipari technikus, Sütő- és cukrászipari technikus, Tartósítóipari technikus, Tejipari technikus.

VÁLASZTHATÓ KÉPZÉSEK 3 ÉVES SZAKKÉPZŐISKOLAI KÉPZÉSBEN:

Erjedés- és üdítőital-ipari termékkészítő, Édességkészítő, Élelmiszeripari gépkezelő, Hentes és húskészítmény-készítő, Kistermelői élelmiszer-előállító, Pék, Pék-cukrász, Szőlész-borász, Tartósítóipari termék-készítő, Tejtermékkészítő.

2020 október 14.
Ajánljuk Neked, ha úgy tekintesz a tejre, mint az egyik legfontosabb élelmiszerre, és érdekel, hogy a tej hogyan alakulhat át jó minőségű és ízletes tejtermékekké.
Ajánljuk Neked, ha szeretnél ebben az egyre nagyobb jelentőségű szakágazatban dolgozni, hogy biztonságos, hosszan eltartható élelmiszereket állíts elő a fogyasztók számára.
2020 október 14.
Ajánljuk Neked, ha érdeklődsz a szőlő termesztése, feldolgozása és a bor készítése iránt. Miután végzel jó minőségű és méltán híres magyar borok készítésében leszel jártas, ezzel emelve elismertségét.
2020 október 14.
Ajánljuk Neked, ha érdeklődsz az édességek, a süteménykészítés, a kenyérfélék és péksütemények előállítása iránt.
2020 október 14.
Ajánljuk Neked, ha szeretsz sütni, érdeklődsz az élelmiszerek előállítása iránt, szeretnél olyan termékeket alkotni, amelyekre a fogyasztóknak naponta alapvető élelmiszerként szüksége van.
Ajánljuk Neked, ha saját kisgazdaságodban szeretnél olyan termékekkel foglalkozni, amikre büszke lehetsz, és minőségükkel elismerést szerezhetsz tudásodnak.
Ajánljuk Neked, ha érdeklődsz a húsfeldolgozás, a hagyományos és korszerű húskészítmények összeállítása, elkészítése, előállítása iránt és szeretsz emberekkel foglalkozni.
2020 október 14.
Ajánljuk Neked, ha műszaki érdeklődésű vagy és szeretsz gépekkel foglalkozni és kíváncsi vagy az élelmiszerek előállítására.
2020 október 14.
Ajánljuk Neked, ha szereted az édességet, szeretnél igényes munkát kiadni a kezedből, ha elkötelezettséget érzel a nemes nyersanyagokból készült termékek iránt.
Ajánljuk Neked, ha érdeklődsz az üdítőitalok gyártása, az alkohol tartalmú italok készítése, az erjedéskor lejátszódó „titkos” folyamatok és azok irányítása iránt.